Koronaohjeet

TIEDOTE HARJOITTELUOHJEISIIN JA PELITOIMINAN ALKAMISEEN (24.4.2021)

Palloliitto on perjantaina 23.4. lähettänyt muiden seurojen tavoin myös Malmin Palloseuran joukkueiden taustahenkilöille informaation koskien pelien aloittamista eri ikäisten sarjoissa eteläisellä alueella. Luonnollisesti tämä ”Kohti pelejä – Palloliiton exit-suunnitelma” on alisteinen viranomaisten päätöksille, jotka puolestaan ovat riippuvaisia epidemiatilanteen kehittymisestä.

Valtioneuvoston exit-suunnitelmaa mukaillen on Palloliiton suunnitelmassa porrastetut aloitusajankohdat eri ikäisten sarjoille. Nuorimpien sarjoissa tavoitteena on päästä aloittamaan heti toukokuun alussa epidemiatilanteen ja viranomaispäätösten sen salliessa. Suunnitelman mukaan viimeisetkin sarjatkäynnistyisivät 7.6. alkavalla viikolla. Ensimmäisinä alkavissa sarjoissa tarkoitus toimia mahdollisimman hyvin aiemmin tehdyn peliasettelun mukaisesti. Myöhemmin alkaviin sarjoihin tulee ainakin osaan lohkojen ja sarjajärjestelmienkin osalta muutoksia, ja näistä saataneen tarkempaa tietoa huhti-toukokuun vaihteessa.

Tällä hetkellä harjoitustoimintaa koskevien ohjeiden mukaan kaikenikäiset juniorit saavat vapaasti harjoitella myös pelinomaisesti. Harjoituksiin voi sisältyä myös kontakteja. Harjoitukseen kuuluvien kontaktien ulkopuolella harjoituksessa tulisi kuitenkin toimia lähikontakteja välttäen.
Ohjaajien ja 12 vuotta täyttäneiden tulee käyttää kasvomaskia muulloin kuinurheilusuoritusten aikana.

Pelinomaisesti voidaan harjoitella, mutta toistaiseksi on voimassa määräys pelaamisesta vain oman ryhmän kesken. Milloin eri ikäryhmissä tulee mahdolliseksi pelata harjoituspelejä ei ole vielä tiedossamme. Aikuisjoukkueiden osalta on edelleen voimassa kaiken ryhmäharrastamisen kielto. Heidänkin osalta suunnitelman mukaan pelit alkaisivat kuitenkin 7.6. alkavalla viikolla, joten tietoa harjoittelemaan pääsystä odotetaan.

Välittömästi kun sarjojen uudelleen järjestelyä koskevat päätökset ovat tiedossa, alkaa myös pelien uudelleen asettelu. Samalla tavalla tilanne elää myös harjoituspelien osalta eli varauksia niitä varten tehdäänheti, kun tiedossa aikataulu milloin on luvallista niitä pelata.

Sarjapelien asettelusta ja harjoituspelivuorojen jakamisesta vastaa MPS:n osalta Jukka ”Raksu” Airaksinen, joten hänen kanssaan yhteys heti, kun joukkueiden järjestelyt ovat selvillä.

Jukka ”Raksu” Airaksinen, puh. 0400-542693, raksu@raksuntalli.fi

MPS Hallitus