MPS-uutiset

Maaliskuun vapaaehtoinen

Seura on valinnut maaliskuun vapaaehtoiseksi Joni Tiaisen. Palkinnoksi hän sai MPS-mukin, haluamme kiittää Jonia tärkeästä työstä!

Alla Jonin kuulumisia:

Kiitos seuralle saamastani tunnustuksesta. Olen toiminut T10-11 joukkueen huoltajana vuoden 2019 lopusta, jolloin nuorin tyttäreni liittyi joukkueeseen toisesta lähiseurasta. Aikaisempaa kokemusta tyttöjalkapallon taustatehtävistä minulla on noin kymmenen vuoden ajalta joukkueenjohtajan sekä huoltajan rooleista keskimmäisen tyttäreni joukkueessa. Nykyisessä huoltajan roolissa saan hoitaa hyvin vaihtelevia tehtäviä: huoltajien koordinoimista, tapahtumissa huoltamista, kellottamista, ensiapua, kuljetustehtäviä, tapahtumien järjestelyissä avustamista jne. Unohtaa ei toki voi myöskään sitä kasvatuksellista kulmaa, joka nuorten kanssa toimimisessa on meidän kaikkien vastuulla. Turnausreissuilla ja leireillä huoltajien(kin) rooli korostuu tässä mielessä kun paikalla ei välttämättä ole omia vanhempia. Toistaiseksi reissut ovat menneet erittäin hyvin, onhan pelaajamme kuitenkin fiksuja ja hyvin käyttäytyviä nuoria.

Huoltajan rooli on ollut itselleni luontainen, sillä pyrin mm. olemaan mahdollisimman paljon läsnä tapahtumissa muutoinkin ja onhan se ollut erinomainen tapa tutustua joukkueen nuoriin, tyttärelleni tärkeisiin kavereihin. Lisäksi on ollut mahtavaa nähdä pelaajien kehittyminen sekä yksilötaidoissa sekä pelillisesti, ehkä myös se piiloteltu onnistumisen ilo tehdyn maalin tai onnistuneen suorituksen jälkeen. Liekkö sitten suomalaista vaatimattomuutta, mutta siinä meillä on vielä joukkueessa harjoiteltavaa. 🙂 

Itselleni vapaaehtoistyössä tärkeää on myös joukkueemme muut taustahenkilöt ja vanhemmat, joiden kanssa toimiminen on helppoa ja ennen kaikkea hauskaa. Kun toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, on ensisijaisen tärkeää että siihen osallistuvilla on halu ja yhteinen tavoite olla mukana tukemassa nuorten liikuntaharrastusta ja jatkuvuutta, mutta myös että yhteistyö toimii eri sidosryhmien kesken. Tämä välittyy varmasti myös pelaajille luoden turvallisen ja miellyttävän ympäristön harrastaa yhtä maailman hienoimmista harrastuksista. Suosittelen lämpimästi vapaaehtoistoimintaa kaikille meille vanhemmille, nähdään kentän laidalla! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp