MPS-uutiset

Malmin Palloseuran B-juniorit tähyää SM-sarjaan

Malmin Palloseuran B-juniorit on ennen päätöskierrosta valtakunnallisen Ykkösen sarjakärjessä. Joukkue kohtaa sarjan ratkaisupelissä LauTP:n, joka majailee sarjassa sijoituksella neljä. Ottelu pelataan Lauritsalassa sunnuntaina 16.6. klo. 13.00. Malmin Palloseuran voitto tai tasapeli vie joukkueen SM-karsintojen kuudenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan ja karsintaottelu SM-paikasta 12 parhaan suomalaisen joukkueen joukkoon pelataan keskiviikkona 19.9. SM-karsintajoukkueen kotikentällä.

– Kauden alun jälkeen olemme löytäneet hyvän ja stabiilin vireen. On tullut huonoja ja hyviä pelejä, mutta sarjataulukostakin näkee, että hyviä pelejä on ollut enemmän. Ollaan onnistuttu pitämään harjoitukset laadukkaina ja kovatempoisina, joukkueen kapteeni Tommi Hänninen kuvailee kevään pelikautta.

SM-karsintojen kuudennet sijoitukset ratkeavat lauantaina päätöskierroksella ja mahdollisia joukkueita karsintaotteluun löytyy siltä puolelta vielä paljon. Paikasta SM-sarjaan karsintojen kautta kamppailevat vielä eteläisestä lohkosta VJS, PKKU, FC Honka ja TPS. Pohjoisesta lohkosta vaihtoehdot ovat puolestaan FC Lahti, RoPS ja VPS. Malmin Palloseura vuosi sitten kamppaili Etelän Kakkosen voitosta ja onnistui kääntämään ratkaisevan ottelun PKKU/2:sta vastaan lukemin 4-2. Nyt pelit kovenevat ja joukkue on pyrkinyt kaivamaan parhaat vahvuutensa vaikea alkukauden jälkeen peleihin.

– Joukkueen tärkein vahvuus on yhtenäisyys, johon kuuluu hyvä yhteishenki ja sopiva kilpailu pelipaikoista. Nämä molemmat ovat parantaneet joukkueen tasoa, Hänninen kuvailee joukkueen tärkeimpiä menestyksen elementtejä.

Ykkönen on ollut kaiken kaikkiaan tasainen lohko ja kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen MPS löytyi sarjasta pudotusviivan alapuolelta. Kriisiltäkin tuntuva tappio Honka/2:lle on sittemmin käännetty voitoksi.

– Olemme onnistuneet kääntämään kurssia mielestäni kahdella asialla. Asennekeskusteluilla ja toisaalta myös pienillä pelillisillä tuunauksilla. Sarja on ollut tasainen ja jokaiseen peliin on valmistauduttu peli-kerrallaan-mentaliteetilla. Olen äärimmäisen ylpeä kaikista meidän pelaajistamme ja koko staffin tuki on myös yksi mielettömän tärkeä elementti kaudella, joukkueen päävalmentaja Jesse Laajaranta runoilee ratkaisupelin alla.

– Meillä on selkeä suunnitelma sunnuntaita varten, jonka jälkeen meillä jää pari päivää aikaa valmistautua ratkaisuotteluun. Tärkein teema tässä vaiheessa kautta on kuitenkin nauttiminen, Jesse Laajaranta jatkaa.

Tervetuloa Lauritsalaan sunnuntaina klo. 13.00 kannustamaan MPS voittoon!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp