MPS-uutiset

Malmin Palloseuran edustusjoukkue ja FC Kiffen farmisopimukseen

Malmin Palloseuran edustusjoukkue on solminut yhden vuoden farmisopimuksen helsinkiläisseura FC Kiffenin kanssa. Farmisopimus on yhden vuoden mittainen ja se sisältää option myös tulevaisuudesta. FC Kiffen pelaa kaudella 2024 Miesten Kakkosessa A-lohkossa.

– Olemme iloisia, että pääsimme Kiffenin kanssa yhteisymmärrykseen farmisopimuksesta ja sen luonteesta. Kiffen on perinteikäs ja arvokas seura suomalaiselle jalkapalloilulle, jonka juuret seurana yltää yli 100 vuoden päähän. Yhteistyön kautta nuorilla tavoitteellisilla pelaajillamme on selkeä paikka, johon voimme ohjata pelaajia, kun aika on oikea. Pelaajakehityksen näkökulmasta yhteistyö on siis tarpeellinen. Tavoitteenamme on viedä yksilöitä urallaan eteenpäin ja on selvää, että tämä edesauttaa yhtä seuran urheilutoiminnan ydintavoitetta, MPS:än urheilutoimenjohtaja Jesse Laajaranta kommentoi farmisopimusta.

Malmin Palloseuran edustusjoukkueen tavoitteena on rakentaa omavaraista edustusjoukkuetoimintaa, josta on mahdollista ponkaista yhä korkeammille sarjatasoille. Lisäksi edustusjoukkue haluaa yhdistää koko seuran jäsenistöä yhteen ja kantaa Malmin keltamustaa lippua jonon kärjessä. Junioreiden pelaajakehitystä tukee myös kokeneet pelaajat joukkueessa ja Kiffenin kanssa tehtävä farmisopimus mahdollistaa ketterän siirtymisen yksilöille sarjatasoilla eteenpäin.

– Olemme Kiffenin hallituksessa tehneet tietoisen valinnan edustusjoukkueemme nuorennusleikkauksesta. Haluamme jatkossa tarjota nuorille pelaajille mahdollisuuden edetä Kiffenin kautta eteenpäin urallansa. Pääkaupunkiseudulla on kymmeniä hienoa pelaajakasvatustyötä tekeviä seuroja, mutta niiden edustusjoukkueet eivät välttämättä tarjoa mahdollisuutta edetä enää aikuisiän kynnyksellä. Me haluamme astua siinä vaiheessa mukaan, tarjoten junioreista aikuisten sarjoihin siirtyvälle pelaajalle ponnahduslaudan. Kaikki eivät aina unelmoi ammattilaisuudesta, vaan keskittyvät ehkä opiskeluihin tai perheen perustamiseen. Silti he haluavat edelleen myös harrastaa kilpailullista jalkapalloa mahdollisimman korkealla sarjatasolla, kertoo FC Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikman.

Farmisopimuksen kautta FC Kiffenin pelaajat saavat mahdollisuuden hakea peliminuutteja Malmin Palloseuran edustusjoukkueen otteluista Miesten Kolmosesta. Pelaajille pyritään löytämään aktiivisesti oikea ympäristö MPS:än ja Kiffenin väliltä. Yhteistyöllä tavoitetaan molempien seurojen intressit, jotka tukevat kummankin perinteikkään seuran intressejä.

– Jannen (Wikman) kanssa oli helppoa löytää yhteisymmärrys asioista ja onnistuimme myös yhteensovittamaan molempien seurojen kunnianhimoisia tavoitteita liittyen sarjaportailla nousemiseen. Uskon, että meidän jäsenistön kannattaa piipahtaa tulevalla kaudella seuraamassa meidän oman edustusjoukkueen otteluiden lisäksi Kiffenin kotiotteluita legendaarisella Töölön Pallokentällä, kuvailee Jesse Laajaranta.

Malmin Palloseuran edustusjoukkue on hyvää vauhtia saamassa uuden ilmeen. Seurana olemme erittäin kiitollisia edelliskauden joukkueen pelaajille ja valmennustiimille, jotka ovat olleet kaiken mahdollistajina. Malmin Palloseuran edustusjoukkueen kotiotteluihin on odotettavissa runsaasti yleisöä paikalle ja peliaika on suunniteltu palvelevan yleisömääriä.

Ensimmäinen kotiottelu kannattaa merkata ajoissa kalenteriin, joka on perjantaina 26.4. klo. 19.00. Edustusjoukkueen kummijoukkueena jatkaa MPS 2011-syntyneiden kilpajoukkue, joka auttaa onnistuneita ottelutapahtumia buffet-tarjonnalla ja pelaajat toimivat kotiotteluissa myös pallopoikina. Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan Malmin Palloseuran taivalta kotipyhättöömme Mosan Wembleylle!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp