MPS-uutiset

Kuukauden vapaaehtoinen

Seura on valinnut heinäkuun vapaaehtoiseksi Marko Ravisen. Palkinnoksi hän sai MPS-mukin, haluamme kiittää Markoa tärkeästä työstä!

Tyttäremme kävi kokeilemassa futiskerhoa pari vuotta sitten ikkunastamme näkyvillä Siltamäen urheilukentän kentillä. Ajattelimme, että siinä olisi kiva liikunnallinen harrastus, jota voi harrastaa läpi vuoden ja kokemus oli sen verran mukava, että hän innostui ja halusi liittyä joukkueeseen mukaan. Bonusta oli sekin, että joukkuelajeista voi todennäköisesti tarttua mukaan uusia mukavia kavereita.

Seurasta tiesin tuolloin sen verran, että logossa on pääväri keltainen ja teksti taitaa olla mustalla.

Kiitos Ronille ja Ollille hyvästä alusta meidän MPS -matkalle.

Heti ensimmäisistä treeneistä lähtien joukkueella oli tarvetta saada vanhemmista apuja treeneihin ja mielelläni lähdin mukaan. Ei mennyt kauaa, kun Rami (joukkueen jojo) kysyi voisinko ruveta toiseksi jojoksi, jotta saataisiin työkuormaa tasattua. Nyt on se vajaat pari vuotta tullut toimittua toisena jojona T2012-13 joukkueessa ja mielestäni yhteistyö meillä on luovaa ja toimivaa. Emme ole nimenneet tehtäviä täsmällisesti vaan teemme kumpikin kaikkea aina tilanteen mukaan ja rahurimme toimii kolmantena linkkinä meidän porukassa.

Korona iski omaan työhöni kovaa ja lomautusten johdosta on ollut hyvin aikaa tehdä asioita joukkueen eteen. Lasten reaktiot, palaute ja tunnetilojen muutokset sekä aitous elää tilanteessa on jotain, mitä ei pysty feikkaamaan. Heidän kanssaan touhutessa oppii samalla itsestään uutta. Harjoituksissa ja peleissä tapahtuu koko ajan niin paljon muutakin kuin itse jalkapalloa, joka vaikuttaa lapsen kasvamiseen ja kehittymiseen. Jojona yritän olla tukemassa tyttöjä ja läsnä sillä tavalla, että minulta/lle on helppo tulla kertomaan mistä vaan, vaikka siitä monta lihapullaa tuli tänään koulussa syötyä. Treeneihin tullessa pitää olla hyvä fiilis ja kotiin lähtiessä vähintään yhtä hyvä fiilis. En koe, että tehtäväni on olla valmentaja – olen apumies ja autan tarvittaessa, tarvetta on kyllä lähes aina. Starttivalmennus kyllä kiinnostaa, mutta perheemme työkuviot on tähän asti estänyt osallistumisen tuohon valmennukseen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että seuran tehtävänä on taata kaikille laadukas valmennus ja vanhemmista saa apukäsiä tapahtumiin. Mistään en mitään tiennyt, kun toiseksi jojoksi ryhdyin. Kaikesta on selvitty ja toiminnot rullaavat ihan mukavasti, joukkueeseen olemme saaneet koko ajan lisää uusia ja innokkaita pelaajia. Olen aika suorasanainen ja uutena ulkopuolisena joukkueen toimintaan mukaan tulleena kyseenalaistan paljon asioita. Mikään ei kehity, jos kaikki tehdään aina samalla tavalla. Kaikki uudet toimihenkilöt tuovat mukanaan uusia ja ehkä ennennäkemättömiä näkökulmia jokapäiväisiin toimintoihin ja niistä usein pienistä jutuista voi kehittyä entistäkin parempi kokonaisuus kaikille.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp