MPS-uutiset

Haastavat ajat kentillä

”Kulunut tammikuu on ollut kentänhoidon kannalta olosuhteiden puolesta vaikein kaikista talvista, mitä olen nyt 13 vuoden aikana kokenut, kun olen Mosan kenttää hoitanut”, totesi MPS:n olosuhdevastaavana ja vanhan Mosan kentän hoidosta vastannut Jukka ”Raksu” Airaksinen seuran hallituksen kokouksessa tammikuun lopulla. Vaihteleva sää kovista pakkasista leutoihin useamman asteen plussakeleihin kyyditettynä runsahkoilla lumi-, räntä- ja vesisateilla on aiheuttanut harmaita hiuksia kentänhoitajille koko pääkaupunkiseudun alueella. Mosan kenttien lisäksi myös kaupungin hallinnoimilla kentillä on ollut pahoja haasteita, eikä joinakin päivinä oikeastaan millään ulkokentällä ole tilanne ollut kovinkaan hyvä.

Suurimmat haasteet MPS:n näkökulmasta ovat kuitenkin olleet Mosan Wembleyn puolella, missä tammikuun aikana on ilmennyt isoja ongelma lämmitysjärjestelmän kanssa. Tämän talven ongelmien on oletettu johtuneen käytännössä siitä, että järjestelmään ei ole saatu oikeita sulakkeita, mistä syystä osa kaapeleista ei ole lämmennyt suunnitelman mukaan. Tämä taas on aiheuttanut sen, että niiltä kohdilta, miltä lämmitys ei toimi, muodostaa kosteus ja jäätyminen pintaroutimista sekä kumpuilevia kohtia kylmiin kohtiin. Ongelmaa on selvitetty koko ajan järjestelmätoimittajan kanssa ja toivomme, että ratkaisu ongelmaan löydetään mahdollisimman pian. Aluksi viivettä korjaamisessa aiheutti yleinen komponenttipula, eikä erilaisia sulakkeita ole siksi ollut normaaliin tapaan saatavilla. Kun korvaavia sulakkeita sitten viimein löytyi, ei varsinainen ongelma kuitenkaan näillä uusilla sulakkeilla korjautunut. Sulakkeiden vaihdon jälkeen kentällä on tehty erinäisiä mittauksia ja selvityksiä, millä varsinaista vikaa on etsitty, mutta selvitys on edelleen käynnissä. Erilaisia vaihtoehtoja on järjestelmätoimittajan ja sähköurakoitsijan käymissä keskusteluissa noussut esiin, joten toivomme, että tilanne ratkeaisi mahdollisimman pian.

Tilanne on turhauttava ja vaikea kaikille osapuolille, suurin harmi muodostuu tietysti kentän käyttäjille. Pahoittelemme vallitsevaa tilannetta ja teemme kaikkemme, että kenttä saataisiin taas normaaliin käyttökuntoon. Valitettavasti seura ei tällä hetkellä pysty lupaamaan tarkempaa ajankohtaa, milloin kenttä taas olisi paremmassa kunnossa. On mahdollista, että kentän kunto saadaan paranemaan pikaisesti, kun kaapelit saadaan lämpenemään normaalista, mutta on myös mahdollista ja jopa todennäköistä, että kentän kunto paranee vasta pidemmän lämpimämmän jakson myötä keväällä.

Kenttää on pyritty pitämään ongelmista huolimatta sellaisessa kunnossa, että siellä pystyisi harjoittelemaan edes välttävissä olosuhteissa. Valitettavasti Helsingin ja oman toiminta-alueemme kenttätilanteen vuoksi ei käytännössä parempaa vaihtoehtoa ole tarjottavissa. Huomioimme kentän kunnon vuorojen hinnoittelussa sillä ajanjaksolla, kun kenttä ei kunnossa ole. Tarkemmasta mallista keskustellaan kenttää käyttävien joukkueiden toimihenkilöiden kanssa ennen tammikuun vuorojen laskutusta.

Wembleyn tilanne on ollut valtava pettymys koko seuraväelle. Uskomme kuitenkin kaikesta huolimatta vielä edelleen, että kun nämä ongelmat saadaan selvitettyä, on kentästä mahdollista saada erinomaisen hyvä talvikenttä tuleville talville. Toivoa antaa se, että niiltä osin, missä lämmitys toimii normaalisti, on kenttä mahdollista saada pidettyä kunnossa haastavammissakin olosuhteissa.

Vellu Rinne & Ville Arima

MPS / Mosan Wembley Oy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp