MPS-uutiset

U9-U11-ikävaiheen valmennuspäällikkö Teo Hyrske näkee MPS:n potentiaalin

”Laadukasta harjoittelua olisi mahdotonta toteuttaa ilman innokkaita vapaaehtoisia”

Teo Hyrske siirtyi Malmin Palloseuraan U9-U11 valmennuspäälliköksi viime marraskuussa. Alkukausi on ollut työntäyteinen, mutta Hyrske kertoo viihtyvänsä Malmilla erittäin hyvin:

  • Talvikausi on lähtenyt hyvin käyntiin. On ollut helppoa tulla mukaan joukkueisiin. Erityisen hienoa on nähdä, että jokaisessa joukkueessa riittää vapaaehtoisia. Kaikki ovat olleet valmiita auttamaan tarvittaessa. Meillä on ollut paljon keskustelua urheilullisista linjauksista ja alkaa hahmottumaan se mitä halutaan viedä eteenpäin. Päämäärä on yhteinen, jota kohti halutaan mennä.

Malmin Palloseura jalkauttaa yhteisiä linjauksia aktiivisesti kaikkiin ikävaiheisiin. Pelaajaprofiilin jalkauttamiseen on tehty kentillä paljon töitä ja MPS:n monet joukkueet ovat hypänneet samaan kelkkaan yhteisten asioiden eteenpäin viemiseksi.

  • Pelaajaprofiili ja pelitavan jalkauttaminen ovat tärkeimmät tavoitteet. Se, että jalkautettavat asiat näkyvät konkreettisesti eli ovat tunnistettavissa on tärkeää. Erityisesti pelaajissa haluan nähdä rohkeutta sekä pallollisessa että pallottomassa toiminnassa. Joukkueilla on näiden lisäksi ikäluokkakohtaiset oppimistavoitteet, joita halutaan viedä eteenpäin, kuvailee Hyrske tavoitteita kaudelle 2023.

Teo Hyrske on HPS:n kasvatti. Pelaajan ja valmentajan näkökulmasta Teo on nähnyt erilaisia ympäristöjä, joissa yhteinen linja puuttuu. Sen puuttumista pidetään melko yleisenä haasteena suomalaisissa jalkapalloseuroissa.

  • Rohkeudessa on todella menty laajalla pelaajarintamalla eteenpäin. 5vs5-polulla on tehty laadukasta pohjaa, josta on hyvä jatkaa 8vs8-vaiheen valmentajana. Perustaitojen merkitystä on myös harjoittelussa korostettu ja niitä halutaan saada korkeammalle tasolle.

MPS:n vapaaehtoistoiminta on tänäkin vuonna aktiivista. Joukkueiden toimintaan osallistuu innokkaita vanhempia, jotka muodostavat joukkueisiin johtoryhmän. Ryhmätyö-ajattelu korostuu oman kylän jengissä monilla eri tasoilla. Hyrske haluaa huomauttaa ja kiittää tästä vanhempien tekemästä työstä:

  • Haluan jo nyt kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana joukkueen toiminnassa. Laadukasta harjoittelua olisi mahdotonta toteuttaa ilman innokkaita vapaaehtoisia. Keskusteluyhteys on ollut kaikkiin suuntiin hyvä, eikä toiminnan laatu jää ainakaan vuoropuhelusta kiinni.
  • Kehityksen taustalla tulee olla oma into kehittymiseen. Palo harjoitella omalla ajalla voi syttyä varhain tai myöhemmin, mutta on tärkeää, että luomme yhdessä elämyksiä ja kokemuksia lajin parissa, josta pelaajat saavat kipinän jossain vaiheessa omatoimiseen harjoitteluun.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp