MPS-uutiset

Junioritoiminnan ja MPS-edustuksen välistä siltaa rakennetaan – neljä B-junioria lisäharjoituksissa

Miesten edustusjoukkueeseen on valittu neljä B-junioria harjoittelemaan extra-harjoitukset kerran viikossa kesäkuun loppuun saakka. 2007-syntyneet Kurt Fischer ja Eelis Vuori sekä 2006-syntyneet Abdiasis Kaye ja Gregor ”Kaku” Antuk ovat Malmin Palloseuran kasvatteja.

Vuori ja Kaye ovat keskikentän keskustan pelaajia, joiden vahvuudet on tukenut toinen toisiaan alkukauden menestystä niittäneessä MPS B-kilvassa. Vuoren näkyvimmät ominaisuudet ovat hänen syöttötyöskentelyssä, työmoraalissa ja peliälykkyydessä. Abdi puolestaan on osoittanut taituruuttaan erityisesti 1vs1-tilanteissa ja kyvyssä toimia ahtaissa tiloissa. Molemmat ovat onnistuneet myös talvikauden jäljiltä monipuolistamaan peliään.

Antuk on hyökkäyspään pelaaja, jota voidaan kuvata ikäisekseen erittäin voimakkaaksi pelaajaksi. Hän on onnistunut maalinteossa, maaleihin johtaneissa syötöissä ja hän on liikkeissään sekä pallon kanssa erittäin vaarallinen pelaajatyyppi vastustajan puolustukselle. Fischer on työstänyt maalivahdin taitojaan yhdessä maalivahtivalmentaja Tapani Niemen kanssa kuluvan kauden aikana ja otteet ovat parantuneet jatkuvasti. Lisäksi ”maalivahtipoolista” Hugo Kujala osallistuu lisäharjoituksiin kerran viikossa kesäkuusta alkaen. B-junioreiden maalivahtityöskentelyä kuvaa sana ”moderni” parhaiten. Molemmat maalivahdit ovat erittäin hyviä molemmilla jaloilla ja pystyvät olemaan osana hallittua pelinavausvaihetta.

A- ja B-junioreiden toiminta tulee olemaan tulevaisuudessa yhä suuremassa roolissa miesten toiminnan kanssa Malmin Palloseuran tulevaisuuden visiossa. Tänä vuonna on otettu vahva askel eteenpäin ja siltaa rakennetaan konkreettisilla toimenpiteillä. Junioripolun silta aikuisten sarjoihin on tärkeä asia koko yhteisölle.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp