MPS-uutiset

Miesten edustusjoukkueen uudet tuulet kaudella 2023

Malmin Palloseuran edustusjoukkueen historia on värikäs. Koko historiaan liittyy lukuisia tarinoita, osa niistä ilontäytteisiä onnistumisiin liittyviä ja osassa on varmasti epäonnekas tapahtumasarja. Lähihistoriassa, 2010-luvulla, miesten edustusjoukkue kerkesi pelaamaan pariinkin otteeseen Suomen kolmanneksi korkeinta sarjatasoa Kakkosta. Valitettavasti myös joukkueen poistuminen sarjoista kokonaan mahtui 2010-luvun loppupuolelle nousuriemuisista kausista huolimatta.

Samaan aikaan Atletico Malmi ja usean vuoden Nelosessa pelannut MPS/OldStars ovat pitäneet huolen Malmin Palloseuran organisaatiossa toimivasta miesten sarjassa pelaavasta ympäristöstä. Nykyisten muutosten alkutahdit on luonut Old Starsin pohjien päälle vuonna 2020 perustettu MPS/2020 joukkue, jonka toimintakulttuuriin on keskeisesti liittynyt yhteinen tahto pelata hyvähenkisessä ja tiiviissä kaveriporukassa jalkapalloa. Menestykseltä ei ole voitu välttyä, sillä joukkue on yltänyt aina Etelän Kolmoseen asti.

Malmin Palloseuran junioriputken päädyssä on oltava hyvä variaatio vaihtoehtoja harrastuksen jatkamiseen. Tämän lisäksi voidaan todellakin sanoa, että MPS ansaitsee toimivat edustusjoukkueet aikuisten sarjatasoille osana tuota variaatiota. MPS/2020 toimii seurassa tulevaisuudessa MPS-edustusjoukkueena ja liiton tulospalvelussa joukkueen tunnistaa jatkossa ilman muutama vuosi sitten kehiteltyä lisäliitettä. Edustusjoukkueen merkitys on seuralle suuri.

– Ilokseni voin todeta, että edustusjoukkueen kehittämisen prosessi saatiin käynnistettyä hyvähenkisellä yhteistyöllä nopeamassa aikataulussa, kuin uskalsin edes unelmoida. Olemme määrittäneet toiminnan kehittämiseen pitkäjänteisen prosessin, jonka tärkeimpänä arvona on kunnioitus. Kunnioituksen tulee näkyä MPS/2020 nykyistä pelaajistoa ja koko joukkueen organisaatiota kohtaan koko prosessin aikana. Osaltaan edustusjoukkueen perustaminen on myös kunnioitusta seuran historiaa kohtaan. Malmin Palloseura kaikin tavoin ansaitsee toimivan edustusjoukkueen, kuvailee seuran urheilutoimenjohtaja Jesse Laajaranta prosessin käynnistymistä.

Kohti kautta 2023

MPS:n edustusjoukkue harjoittelee laadukkaassa valmennuksessa kolme kertaa viikossa kolmen valmentajan ja maalivahtivalmentajan johdolla. Joukkueen valmennuksen muodostavat viime kausien tapaan Juhani Koivuranta, Matti Härkönen ja Joni Meronen, joiden lisäksi mukaan on saatu MV-valmennuksesta vastaava Saku Härkönen. Joukkue on parantanut tulostaan ja otteitaan edellisillä kausilla Kolmosessa hallittu askel kerrallaan.

– MPS on sen kokoinen seura, että pelaajapolun kannalta on hyvin tärkeää saada seuraan edustusjoukkue. Olisi hienoa, että seura pystyisi tarjoamaan erinomaisen ympäristön junioripelaajalle vielä aikuisenakin. Ja kyllä sen itsekin muistaa, kun aikanaan Wembleyllä on ollut pallopoikana seuraamassa edustusjoukkueen otteita, ja tietänyt pelaajat nimeltä. Pelaajapolun lisäksi näen edustusjoukkueen siis tärkeänä myös seurakulttuurin kannalta, kertoo MPS-valmentaja Matti Härkönen.

Juhani Koivuranta, Matti Härkönen ja Joni Meronen näkevät johdonmukaisuuden ja hallitun prosessin merkityksen koko toiminnassa tärkeinä: – Sarjatasoa tärkeämpää on se, että edustusjoukkueen toimintaan saadaan pysyvyyttä. Ilman pysyvyyttä on turhaa haikailla korkeammista sarjatasoista. 

Edustusjoukkue pelaa tulevana kaudella Etelän Kolmosen C-lohkossa. Kotipelit pelataan torstaisin legendaarisella Mosan Wembleyllä. Malmin Palloseura toivottaa lämpimästi yleisön joukkoon laajan kirjon MPS:än pelaajia ja entisiä toimijoita. Torstai-illoissa on mahtava tilaisuus kokoontua yhteen ison joukon MPS-perheen kanssa seuraamaan edustusjoukkueen historian uudelleenkirjoittamisen matkaa.

Joukkueen otteita on mahdollista päästä seuraamaan myös television välityksellä heti 3.3., kun MPS pelaa SAPA:a vastaan Suomen Cupin ottelussa, joka televisioidaan Ruudun välityksellä.

Edustusjoukkueen lohko ja otteluohjelma Palloliiton sivuilla: Miesten Kolmonen (palloliitto.fi)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaikki uutiset