MPS-uutiset

MPS fyysiset kehityksen seuranta -testit: ”Paljon hyödyllistä dataa”

Malmin Palloseura järjesti kauden 2023 toiset fyysiset testit Lehto Areenalla tiistaina ja keskiviikkona 11.4. ja 12.4. Tammikuun testien huippuosallistujamäärä sai jatkoa noin samankokoisella pelaajamäärällä – noin 200 osallistujaa.

”Saamme hyvin katsottua kokonaisuutta, kun osallistujamäärä on korkea”, päättää U12-U15 valmennuspäällikkö Topi Pietilä.

Kolmen kuukauden testisyklillä nähtiin selviä parannuksia pelaajien nopeus- ja voimaominaisuuksissa. Testisyklin ollessa lyhyt, pienetkin voitot ovat suuri saavutus ja kertoo arjen laadukkuudesta. ”Valmentajat ovat tehneet kentällä kovasti töitä taidon kehittämiseen. Samassa on muistettava, että pelaajien fysiikassa halutaan nähdä systemaattisesti tuloksia.”, kuvailee urheilutoimenjohtaja Jesse Laajaranta testien antia.

Tulevaisuudessa on tärkeää, että fyysisen valmennuksen asiantuntijuutta hyödynnetään vieläkin lähempänä arkea. Käytännössä tämä tarkoittaisi esimerkiksi fyysisestä valmennuksesta vastaavaa henkilöresurssia. Tällä hetkellä Malmin Palloseuran testien vetämisestä ja tulosten analysoimisesta vastaan MPS:n urheilutoiminnan työryhmä.

Kehityksestä huolimatta Laajaranta näkee myös kehityskohtia: ”Saimme jälleen erittäin hyödyllistä dataa. Testien yhtenä kärkiajatuksena onkin, että voidaan siirtää harjoituksissa painopistettä testien perusteella ja ennen kaikkea ottaa yksilöiden henkilökohtaiset kehitystarpeet huomioon. Yleisesti ottaen kaikista tärkeintä on, että ”koutsataan” enemmän jatkossa yksilöitä eikä kollektiivia”.

Malmin Palloseuran seuraavat fyysiset testit järjestetään elokuussa. Elämme nyt suurta jalkapallon juhla-aikaa, kun sarjapelit käynnistyvät huhtikuun aikana todenteolla.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp