MPS-uutiset

Pelaajakehitys nousuun yhdessä

Malmin Palloseuran vuoden 2023 koulutukset saivat vauhdikkaan lähdön. Koulutukset järjestettiin seuran valmentajille peräkkäisinä viikonloppuina 5vs5-, 8vs8- ja 11vs11-pelimuodot jaettuna omiin koulutuskokonaisuuksiin. 5vs5-koulutustapahtuma keräsi ilahduttavasti 17 osallistujaa, eikä 8vs8- ja 11vs11-koulutuksetkaan kauaksi jääneet lukemilla 12 ja 13.

Seuran urheilutoiminnan yksi päätavoitteista on jalkauttaa yhteisiä linjauksia joukkueiden arkeen. Sisäiset koulutukset ovat tärkeä osa tätä jalkauttamisprosessia. 11vs11-koulutukseen saatiin myös legendaarinen Petteri Jaatinen vetämään fyysisen valmennuksen osuus. Malmin Palloseuran valmentajat kuuntelivat tarkoin ohjeita pelaajien fyysiseen kehittämiseen, loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn ja kuormituksen hallintaan liittyen.

Yksi hienoimpia asioita koulutuksissa varmasti olivat valmentajien välillä syntyneet rikastuttavat ja kehittävät keskustelut. Mielipiteitä jaettiin avoimesti ja Malmin valmennusperhe varmasti oppi tuntemaan toinen toisiaan paremmin.

– Koulutuksissa onnistuttiin hyvin tuomaan pelaajaprofiiliin ja pelitapaan liittyviä asioita. Ne ovat se isoin ja tärkein asia, kun lähdetään viemään viestiä yhteisesti kaikille valmentajille, tyttöjen valmennuspäällikkö Teemu Silius kuvailee koulutustapahtumia.

– Toivottavasti valmentajille jäi tietoa käteen siitä millaisia pelaajia täällä halutaan kehittää. On tärkeää, että valmentajat kokevat, että meillä on selkeä sapluuna millaisten asioiden eteen tehdään yhdessä töitä, kommentoi puolestaan U12-U15 valmennuspäällikkö Topi Pietilä.

Seuraavat Malmin Palloseuran sisäiset koulutukset järjestetään kevään aikana, kun sarjapelitkin ovat jo tiukasti käynnissä. MPS yhdessä uuteen maineeseen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp