MPS-uutiset

Kuukauden vapaaehtoinen

 

Seura on valinnut kesäkuun vapaaehtoiseksi Tatu Malisen. Palkinnoksi hän sai MPS-mukin, haluamme kiittää Tatua tärkeästä työstä!

Olen 44v ja asun perheineni Suutarilassa. Futiksella on ollut 80-luvulta saakka paikka sydämessäni. Olen kotoisin Länsi-Vantaalta missä edustin juniorivuosista lähtien VJS:ää ja aikuisiällä myös 10v ajan kulttimaineessa olevaan Downtown 65:sta. MPS tuli osaksi elämää vuonna 2018 kun poikani liittyi seuran 2012 syntyneiden joukkueeseen. Pari vuotta meni aktiivisena faijana kentän laidalla. Viime kesästä lähtien olen toiminut yhtenä joukkueen jojoista vastuualueena uusien pelaajien ja heidän huoltajiensa vastaanottaminen joukkueessa. Toinen roolini joukkueessa on apuvalmentaja. Viime talvena kävin MPS:n tarjoaman futisvalmentajan starttikurssin. 

Ehkä parasta antia tässä vapaaehtoistyössä on se, kun voin myös omalla panoksellani nähdä lasten kasvoilta sen ilon ja innon, jonka jalkapallo ja ryhmään kuuluminen heille tuottaa. Jojon ja apukoutsin roolissa saa olla tekemisissä aivan huikeiden poikien kanssa. Pääsen myös nähdä läheltä lasten harrastusta, tutustua pelaajiin ja heidän vanhempiinsa. Viihdyn mainiosti joko kentän reunalla vanhempien kanssa jutellen tai poikien kanssa treenaten viheriöllä. Peleissä olemme aina jos mahdollista paikalla koko perhe. Käymme poikani kanssa katsomassa viikoittain myös muiden MPS joukkueiden pelejä.

Meillä on P2012 joukkueessa loistava jojo porukka, jossa jokaisella on omat vastuunsa mutta sparrailemme toisiamme myös tiiminä, mikä onkin ollut tarpeen kun kaikille homma on ollut uutta. 

Jotain joukkueenjohdossakin on varmasti mennyt oikein, sillä joukkueen pelaamamäärä on lähes tuplaantunut viimeisten 3kk aikana. 

Yhteisöllisyyden tärkeyttä ei voi liikaa korostaa joukkueen toiminnassa. Toivon, että vanhemmat lähtevät rohkeasti mukaan joukkueiden toimintaan (läpi MPS:n ikäluokkien). Jokaiselle varmasti löytyy joku asia miten voi olla mukana tukemassa joukkuetta. Kaikkien ei tosiaan tarvitse olla jojoja tai apuvalmentajia.

Omat parhaat ystäväni ovat niitä junnuaikojen futiskavereita. Toivon ja uskon, että MPS tarjoaa samanlaista pohjaa lapsille ja nuorille elämän pelikentille.

Mahtavaa kesää ihan kaikille futiksen ystäville!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp